318-5 Hverdagsjakke

Fra: 600.00 kr

Hverdagsjakke fra Rauma

Flott hverdagsjakke fra heftet 318, som er strikket i Puno. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Strukturen vil kanskje ikke komme like godt frem i iris. Så ha det litt i tankene hvis du har lyst å bytte.

Hverdagsjakke strikkes på pinne 5,5 mm og 6 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 6 mm ellers.

Jakken strikkes frem og tilbake, etter at vrangborden er strikket så settes maskene til knappestolpen på vent. Disse strikkes til sist og sys på for å få disse på pinne 5,5 istedet for pinne 6. Det strikkes enkel struktur på jakken, som består av rader med perlestrikk. Dette gir en flott effekt.

Små tips

Målene på jakken er ikke så alt for store. Hvis man tenker at man vil ha noe mellomtykt under jakken så hadde jeg gått en str opp. Men bruker man stort sett bare tynne plagg så kan man gå for den str man pleier. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på hverdagsjakke er 89 – 97 – 104 – 111 – 118 – 125 cm. Det er da det ferdige plagget.

Jakken strikkes nedenfra og opp, og med raglanfelling. Så hvis du er en av de som ikke er noen fan av gensere strikket ovenfra og ned så har du muligheten her 🙂 Det jeg liker når plagg strikkes nedenfra og opp er at du kan ta med deg de forskjellige delene når du f.eks er hos frisøren. Uten at det blir for stort.

Når jeg strikker et plagg frem og tilbake så liker jeg best å bruke utskiftbare pinner. For jeg strikker vrangmaskene strammere enn rettmaskene. Men ved å bruke utskriftbare pinner så kan jeg ha en tykkelse på den jeg strikker vrangmaskene med, og en tynnere på rettmaskene. På den måten så vil jeg få en hverdagsjakke som er jevnt strikket 🙂

ProductQuantity

Puno Alpakka

300 (350) 400 (450) 500 (550)

1000 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma