Alpakka

Kjøp Alpakka-garn i vår nettbutikk

Vi har mange forskjellige garnkvaliteter og garn av alpakka i vår nettbutikk. Titt Inn Garn satser på kvalitet fremfor kvantitet. Av nettopp den grunn så selger vi alpakka-garn fra kvalitetsleverandører som Du Store Alpakka, Sandnes Garn, House of Yarn og Rauma garn.

 

Ren alpakka-garn

Dersom du ønsker ren alpakka-garn, altså garn som kun består av 100% alpakka fibre så har vi et bredt utvalg for deg. Vi har blant annet silkemykt alpakka garn fra Peru.

 

For å forsikre deg om at du får alpakka-garn som består av kun alpakka fibre så bør du se hva som står oppført under fiber-innhold på produktet. På våre enkelte produktsider står det oppført hva garnet inneholder. Dette oppgir vi ettersom vi alltid ønsker at våre kjære strikkevenner har god og riktig informasjon.

 

Husk å les fiber-innholdet, under kategorien “alpakka” finnes det også mange flotte slitesterke blandingsgarn som inneholder en blanding av flere forskjellige fibre.

 

Garnblanding med alpakka

Dersom du ønsker silkemykt og varmt alpakka med de slitesterke egenskapene til for eksempel nylon så har vi garnet for deg! Ved å kombinere alpakka fibre med andre fibre som ull eller syntetiske fibre, så kan man oppnå helt spesielle egenskaper.

 

Alpakka Tweed fra Du Store Alpakka er en flott garnblanding med 50% alpakka, 30% merinoull og 20% donegal. Denne unike miksen gjør garnblandingen svært slitesterkt og varmende. Man oppnår også en spennende rustikt preg på plaggene med dette garnet.

 

I tillegg til Alpakka Tweed fra Du Store Alpakka så har vi mange andre flotte garnblandinger fra både Sandnes Garn og Rauma garn. 

 

Børstet Alpakka fra Sandnes Garn er en spennende garnblanding med hele 96% Alpakka og 4% Nylon. Nylonen bidrar til å gjøre garnet svært slitesterkt. Dette flotte syntetiske materialer blir blant annet brukt til å lage fallskjermer, så det burde holde ditt plagg intakt og solid. Dette garnet har en spennende glorieeffekt ettersom at det er børstet.

 

Spennende garn med unike egenskaper og en spennende historie

Alpakkaen og alpakka-garn har en svært spennende historie som strekker seg 2000 år tilbake i tid. Det er ihvertfall funnet rester av tøy med alpakka fibre som er 2000 år gammelt.

 

Alpakkaene ble nesten utryddet av spanjolene da de forsøkte å innføre merinosauene sine i andesfjellene under koloniseringen av Amerika. Heldigvis overlevde de hardføre alpakkaene høyt oppe i fjellene. Takket være det, så kan vi i dag glede oss over alpakkaen og dens flotte fibre.

 

Alpakkaer lever helt opp til 5000 høydemeter over havet, dette gjør at dyrene er svært hardføre og har varme fibre. Dette gir alpakka-garn eksepsjonelt varmende egenskaper. 

 

Alpakka-garn og fibre inneholder ikke lanonlin, så dette er et ypperlig alternativ for personer som er allergisk mot ull. Les mer om Alpakkaen og dens spennende historie på vårt blogginnlegg.

 

Show Filters