Rauma

Rauma garn er et eksklusivt merke som leverer høykvalitets garn i merinoull, alpakka, lin, bomull, mohair og silke, pluss et spennende utvalg av effektgarn. Om du vil bli inspirert til et kreativ og skaper gledelig garn, er Rauma Garn det rette for deg.

Rauma Ullvarefabrikk, som ligger på Veblungsnes i Romsdalen, har med stolthet, spunnet garn helt siden 1927! All garn som Rauma spinner selv på fabrikken dems, er spinnet med 100% norsk ull, og blir grundig kvalitets kontrollert i alle ledd: ullblanding, karding, spinning, tvinning, hesping, farging og til slutt nøsting.

Er det en ting Rauma Garn er glad i, så er det god norsk ull. Grunnen for at Rauma liker den norske ulla så godt, er fordi den har først og fremst spenst og elastisitet. Fabrikken spinner den norske ulla til kardegarn, noe som gjør at den får en perfekt balanse mellom funksjonalitet og komfort.

En annen grunn for hvorfor Rauma er så glad i den norske ulla, er fordi den er en av de mest miljøvennlige tekstilfibrene. Ulla som de bruker er SVANEMERKET. Dette vil si at produksjonen av den norske ulla overgår vanlig bærekraft tenkning med tanke på miljøbelastningen gjennom livsløpet til produktet.

Som nevnt tidligere har Rauma en lang historie med ullfabrikken. Det hele startet med noen enkle tekstilmaskiner med tre ansatte. Det ble gjennomført en del utviklingsfaser i fabrikken fra 1927 til gjennom 2. Verdenskrig, som dessverre slettet fabrikken med jorden. Heldigvis, ble det bygget en ny fabrikk ganske fort.

I 1968 overtok Rauma Ullvarefabrikk Røros Tweed. Dermed ble all garnproduksjon samlokalisert på Rauma, så Røros Tweed ble utviklet til å veve pledd og puter som hovedprodukter.

Finull er et av våres bestselgerne fra Rauma Garn, som er et flott garn fordi det gir deilige og varme plagg. Samtidig som dette, så fluffer det seg opp etter å ha blitt vasket. Derfor kan man strikke med tykkere pinner enn anbefalt.

Vamsegarn er et kadegarn av en ren ny ull. Dette garnet er lett å strikke med, siden det er så utrolig fyldig. Derfor egner også dette garnet seg godt for nybegynnere. Om du ser etter et garn som kan brukes til toving, er dette et garn man absolutt skal prøve seg på.

Plum er et mohair garn som gir utrolig behagelige og lette plagg. Om du vil ha en litt mer pusete overflate, kan man blande eller strikke det med dobbelt garn.

Show Filters