Bomull - Garn

Kjøp Bomull-garn i vår nettbutikk

Bomull-garn er et flott alternativ til garn fremstilt av fibre fra sau. Selv om de aller fleste assosierer strikking med garn som merino garn og alpakka garn så kan garn fremstilt av bomull være et flott alternativ som kan være svært gunstig å bruke til en rekke strikkeprosjekter og plagg. 

 

Bomull-garn, et flott garn med gode egenskaper

Garn av bomull har en rekke fremragende egenskaper som enkelte andre garntyper ikke kan skryte på seg. En fremragende egenskap ved bomullsgarn er dens resistens mot maskinvask.

 

Mange mindre holdbare fibre kan fort miste mye av sin prakt og sjarm etter mange runder i vaskemaskinen. Men dersom et plagg er solid strikket, så er det ikke fiberet det går på dersom det er brukt bomullsgarn. Solide plagg som inneholder bomull kan en som regel uten problemer vaske sammen med annet tøy på 30 eller 40 grader i vaskemaskinen. Dette gjør bomull til et yndet fiber blant mange strikkere.

 

En annet flott egenskap hos bomullsgarn er at det holder godt på fargene. Når vi snakker om fargene så mener vi såklart eventuelle farger som har blitt påført gjennom fremstillingen og fargingen av garnet, ikke fargen fibret har fra naturens sin side. Når bomull er farget så holder den svært godt på fargen, og det skal mye til før fargen slites ut av stoffet. 

 

Dette sees på av de fleste som svært fordelaktig, men som mange personlig har erfart så kan bomull dessverre lett omfarges ved et uhell. Et uheldig plassert vinglass ved bordkanten, og noen overivrige armer som skal forsøke å gestikulere så er den hvite skjorten brått blitt rød. Heldigvis går dette som regel bra hvis man er reagerer raskt, og nærmest umiddelbart påfører flekkfjerner eller vaskemiddel for så å gni det inn i stoffet og sette på vaskemaskinen. Så dette kan ha sine fordeler, så vel som ulemper.

 

Som vi kom såvidt inne på med maskinvask, så er bomull svært holdbart. Ikke bare holder bomull seg utmerket godt etter mange runder i vaskemaskinen, men et solid bomullsplagg kan ofte brukes i flere tiår før den er utgått. Det er ikke uten grunn at olabukser er og var svært et svært ettertraktet klesplagg. Sannsynligvis har du et par liggende i skapet ditt som har vært en fast følgesvenn allerede i mange år. 

 

Klær av bomull og bomullsgarn er også vært komfortable. Personer som er allergisk eller svært sensitive for ull kan med fordel bruke klær av bomull. En annen fordel er at bomull er svært lett å jobbe med, garnet går sjeldent opp i flere mindre fibre, og det holder seg helt og solid.

 

Mindre heldige sider med bomull

Intet fiber er helt uten ulemper, heller ikke bomull og bomullsgarn slipper unna vårt kritiske øye. Heldigvis har bomull få uheldige sider, men dersom det er nå negativt å peke på så er det bomull sin tendens til å lett absorbere vann, som betyr at bomull lett tar til seg og holder på vann. Videre tar det ofte lang tid før bomullsplagg tørker, spesielt sammenlignet med fibre som ull og alpakka. Bomull er heller ikke det varmeste fibret, noe som ikke gjør det så attraktivt for varme vintergensere.

 

Når det er sagt, så er fortsatt bomull er svært flott fiber, og bomullsgarn kan blant annet brukes med stor fordel til å strikke flotte luftige og varme sommerplagg.

 

Kjøp bomullsgarn i vår nettbutikk

Vi har mange flotte forskjellige garn av bomull i vår nettbutikk. Vi fører blant annet kvalitets garn av bomull fra Sandnes Garn og Petunia. Bomullsgarn er også helt vegan, og er fremstilt av fibre fra bomullsplanten.

 

Show Filters