Angora
179.00 kr Select options

Angora

179.00 kr

80% Angora og 20% Polyamid
25 gr pr nøste = 112 meter
Pinne 3.5 – 4.5
Strikkefasthet 21 Masker = 10 cm på pinne nr 4

Vaskes for hånd og tørkes flatt.

Få tilbake opptil 2 kroner!

  • Trygg betaling med Klarna og Vipps
  • Rask levering til hele Norge
Alltid 100% trygt og sikkert

Kjøp angora-garn fra Mondial i vår nettbutikk

Angora fibre er flotte og varme fibre som er blitt spunnet til en god myk, og varmende garnkvalitet som med fordel kan brukes i mange plagg. Dette fibret var priset blant nobiliteten i Europa og de øvre samfunnssjiktene. Med moderne teknologi og produksjonsmetoder har denne flotte garnkvaliteten, som før kun var forebeholdt eliten, blitt tilgjengelig for alle.

Dette er virkelig et superb fiber, og angora garn er en av de flotteste garntypene en kan få tak i.

Angora garn, av flotte fibre med gode egenskaper

Som med annet garn så har angora garn og medhørende fibre spesielle egenskaper. De flotte angora fibrene er prisen for å være mykt og ha en flott glorie-effekt. Denne glorie-effekten tar for seg de utstikkende små fibrene som får garnet til å virke mykt og dunete.

Dette gjør angora fibre utmerket til blant annet tilfting. Dette er noe angora fibrene tradisjonelt har blitt brukt til opp gjennom historien. Men vær varsom dersom du ønsker å filte 100% rent angora garn. Angora fibre er flotte, myke og generelt gode. Men de er ikke kjent for å være nevneverdig elastisk, derfor har vi blant annet flott angora garn som inneholder en miks med noe ull. Dette gjør strukturen noe bedre, sterkere og mye mer elastisk.

Angora fibre er særdeles varme. Derfor kan det være lurt å blande ren angora fibre med et annet fiber, som for eksempel ull. Klær strikket med ren angora garn kan være litt for lite elastisk og for varmt. For mange så kan den sistnevnte problemstillingen virke fordelaktig.

Som du kan se over så har angora garn og fibre svært mange fordelaktige egenskaper, og dessverre noen litt mindre fordelaktige. Slik er det dessverre med de aller fleste fibre. Det er nettopp derfor vi har flotte garnblandinger som finner det beste potensiale i de forskjellige fibrene. 

Litt om angora-kaninen

Denne søte krabaten også kjent som angorakanin er en skikkelig pelsdott. Noen av angorakaninene gror så mye fibre at den til slutt ikke kan se ordentlig hvis den ikke blir klippet. Det finnes mange forskjellige raser av angorakaniner som har blitt avlet frem gjennom tidene, det finnes både engelske, tyske og franske raser for å nevne noen.

Angorakaninen har sitt historiske opphav i dagens Tyrkia. Det er ikke bare angora kaninen som har sitt opphav på den anatoliske halvøyen, eller platået om en foretrekker den betegnelsen. Angorageiten har også sitt opphav her. Fibrene fra angorageiten brukes for å lage det flotte mohairgarnet. Sistnevnte garnkvaliteten er altså fra angorageiten og ikke fra angorakaninen, hvis fiber blir til angoragarn.

Vi har flott angora garn fra Mondial

I vår nettbutikk har vi blant annet angora garn fra kvalitetsleverandøren Mondial. Denne produsenten har fremstilt garn av høyeste kvalitet helt siden 1946. Mondial holder til i et av de fremste landene innenfor tekstil og mote, nemlig Italia. Mondial er kjent for sitt flotte garn, som er av svært høy kvalitet.

Vårt angora garn fra Mondial inneholder 80% angora for å sikre deg et varmt, mykt og behagelig garn. For å sikre deg elastisiteten og maks holdbarhet, så inneholder den 20% Polyamid, eller Nylon. Dette gjør at vårt garn er både holdbart og sterkt, i tillegg til å være svært mykt og varmende.

 

Tilleggsinformasjon

Vekt 25 g
Dimensjoner 1 × 1 × 1 cm
Fargekode Mondial

570 Tweed sand, 620 Hvit, 621 Pudderrosa, 628 Dyp rød, 633 Svart, 658 Lysgrå melert, 659 Mørkgrå melert, 621 Pudder, 623 Pudderrosa

Fiber

Leverandør

Løpemeter

Pinnetykkelse

, ,

Strikkefasthet

, ,

Superwash

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Angora”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *