Handekurven

Rauma X Aftenstrikk, Kosedyr

Rauma har kommet med et nytt hefte, “389 Rauma X Aftenstrikk, Kosedyr”. Dette er et samarbeid med Aftenstrikk, som drives av Enya Ødegaard. Hun er kjent for å lage de koseligste oppskrifter på søte og nyttige saker til hele familien; leker, interiør og finfine plagg.

Det første som slår meg når jeg blar gjennom dette hefte er at et kosedyr med tilbehør ville vært en skikkelig fin julegave til et barn. Ta en titt du også!

«Jeg har fått æren av å lage dette heftet sammen med Rauma Garn. Vi ville lage et lekent hefte med oppskrifter i varierende vanskelighetsgrad. Jeg hadde veldig lyst til å lage en oppskrifts- samling som kan inspirere til hjemmelagde gaver, om det er en ullete venn som strikkes av en omsorgsperson til et barn, eller et barn som strikker et skjerf til sin ullete venn.

Alle oppskriftene er strikket i Vams som består av 100 % norsk ull. Norsk ull og tidløs strikk er noe av det jeg brenner mest for. Jeg håper at dette heftet kan bidra til mestringsfølelse, strikkeglede, fine gaver og masse lek!»

– Enya

Oppskriftene i hefte

Oppskriftene i hefte består av Bærit og Bærling, to søte kosedyr som kan strikkes som lite lam eller stor sau. Det følger også med oppskrifter på klær og tilbehør, både til barnet og til kosedyret!

Bærit & Bærling lite lam

Lammene Bærit og Bærling strikkes fra mule til hale. Først strikkes hodet og kroppen. Så strikker man opp masker til ører, bein og hale, og strikker disse ut fra kroppen. Øyne og snute er brodert på. Teknikkene som benyttes er øking, felling, strikke sammen, strikke opp masker. Lammet kan strikkes med eller uten genser. Genseren strikkes i ett med kroppen. Da strikker man opp masker til bakdelen innunder genserens vrangbord. Maskene til halskanten på genseren strikkes opp ved genserens start. Fylles med ca 50 g ullflor eller annet.

Bærit & Bærling stor sau

Sauene Bærit og Bærling strikkes fra mule til hale. Først strikkes hodet og kroppen. Så strikker man opp masker til ører, bein og hale, og strikker disse ut fra kroppen. Hele sauen fylles med ullflor. Øyne og snute er brodert på. Teknikkene som benyttes er øking, felling, strikke sammen, strikke opp masker. Sauen kan strikkes m ed eller uten genser. Genseren strikke s i ett med kroppen. Maskene til bakdelen strikkes opp innunder genserens vrangbord. Maskene til halskanten på genseren strikkes opp ved genserens start. Fyll med ca 700 g ullflor eller annet.

Vennegenser

Vennegenseren er designet for at barna skal kunne ha lik genser som sine gode ullete venner, Bærit og Bærling! Genseren strikkes ovenfra og ned med raglanøkninger. Passformen har litt bevegelsesvidde og en høy hals som brettes ned. Alle vrangbordene strikkes i dobbel ribb. Bolen er rett i fasongen og ermene har fellinger nedover mot håndleddet.

Rilleveske og rilleryggsekk

Vesken og ryggsekken er supre til smårollingen. De kan brukes til Bærit og Bærling, eller til andre små skatter. Begge strikkes på samme måte, men velg mellom 1 reim til veske, eller 2 reimer til ryggsekk. De er enkle å strikke for nybegynneren, for her har vi kun brukt rette masker på tykke pinner. Til slutt toves de lett og man kan sy på en fin knapp.

Venneskjerf

Venneskjerfet er designet for at barna og deres ullete venner, Bærit og Bærling, skal kunne ha like skjerf. Det er så enkelt at barna selv kan strikke det. Det strikkes frem og tilbake i rillestrikk. Til slutt knytes det frynser i hver ende. Skjerfet finnes i tre størrelser: En mini-størrelse som passer til det lille lammet, en mellomstørrelse som passer til den store sauen og til små barn, og en stor størrelse som passer til litt større barn.

Tilbehør til kosedyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rask levering

Sendes raskt til hele Norge

Lett og trygt

Betal med Klarna etter 14 dager

Internasjonalt

Bestill uansett hvor du er

Sikker betaling

Klarna / Vipps