Jeg har lenge hatt lyst på Vardejakke fra Rauma. Elsker hele serien, men jeg har vist en tendens til å strikke meg kofte i januar. Så måtte opprettholde den tradisjonen. Men – samtidig så er jeg ikke så glad i pinne 2,5 og 3. Så jeg gikk i tenkeboksen og kom frem til en løsning. Jeg syns nemlig at finull fint kan strikkes på tykkere pinner uten at det blir for slapt. Strikkezilla bruker nemlig finull som 22/10 og ikke 26/10. Jeg bruker vardejakke og varde kofte litt om hverandre. Men den heter jakke.

https://www.instagram.com/p/B9OVoyWHHPE/?utm_source=ig_web_copy_link

Tilbakemeldinger med ros og ønske om deling av notater

Etter å ha brukt vardejakke en dag på jobb, og lagt ut i sosiale medier så har jeg fått sååååå mange fine tilbakemeldinger. Så derfor tenkte jeg at jeg skulle dele mine endringer.

For å kunne skjønne noe av dette så må du allerede ha oppskriften, da det er en rauma oppskrift – og ikke noe jeg har designet selv. Men jeg har laget garnpakke på vardejakke her

Her er mine notater

Jeg brukte pinne 3 på vrangborder, men på ermene brukte jeg 2,5 på vrangborden for å få den litt ekstra tett rundt håndleddet. Resten brukte jeg pinne 4,5 på, men gikk opp til pinne 5 på mønster. Skal sies at jeg strikker stramt, så hvis du strikker litt løsere gå ned en halv pinne.

Jeg strikket to str mindre enn hva jeg skulle ha – men kunne fint gått ned 3. Burde det. For da jeg var ferdig så måtte det en esktra søm til og klippe jakken litt smalere. Så hvis du vil ha str M eller mindre så må du bare telle litt ekstra selv. Legg opp 50m mindre enn hva du vil ha og juster maskeantallet så mønsteret går opp..

Bolen på vardejakke strikket jeg litt ekstra lengde, den vil jo også bli noe lenger fordi mønsteret bygger litt mer i høyden. Men felte under ermene som vanlig.

Ermene la jeg da opp på pinne 2,5 og strikket vrangboden som oppskriften sier, økte 10 ganger FÆRRE enn hva oppskriften tilsier. Så må øke sjeldnere.

Når jeg satt alle maskene inn på pinnen så felte jeg bare raglan på bærestykket og ikke på armene. Felte bare noen få ganger så jeg fikk antall masker til å gå opp med mønsteret. Så du må ha litt kontroll på hvor mange masker du trenger.

Tell hvor mange kolonner som er i mønsteret. Tell så antall masker du har på pinnen og del det antallet på kolonner i mønsteret. Juster så slik at du får et helt tall.

Videre fulgte jeg diagrammene slik:

Diagram 1 fulgte jeg hele. Men siste omgangen i diagram 1 felte jeg som det står beskrevet i diagram 2

Jeg hoppet over hele diagram 2

Diagram 3 begynte jeg direkte på omgang nr 5. men med en maske mindre i farge 4. Så strikket 1 maske farge 3, 4 masker farge 4 i 2 omganger. Så strikket jeg 2 masker farge 3 og 3 masker farge 4 i 2 omganger.

Deretter 2 masker i farge 2 og 3 masker i farge 4 i 1 omgang.

4 Masker farge 2 og 1 maske farge 1 i 2 omganger.

De siste 7 omgangene i dagram 3 hoppet jeg over. Så strikket jeg en omgang rett hvor jeg hadde fellerunde.

Sist så kuttet jeg ut diagram 4 og strikket istedet 3r, 2rsm ut pinnen på siste felleomgang.

Siden jeg gikk ned 2 str istedet for 3 så fikk jeg en vardejakke som ble 15cm for vid. Dette løste jeg ved å sy med maskin lenger inn på koften, rekke opp halskanten og klippe av. Halskanten ble strikket på nytt og knappestolpene ble plukket opp istedet for å strikke stolpen og sy den fast.

Resten av oppskriften ble fulgt som vanlig. Jeg brukte forresten også bare 3 farger istedet for 4. Brukte bunnfargen i mønsteret. Fargene jeg har brukt er Finull 435 i bunn, 400 hvit og 404 grå.

Håper du skjønner noe av notatene mine. De er nok litt greske hvis du ikke har strikketøyet foran deg. Og som nevnt så må du ha oppskriften fra før for å kunne strikke vardejakke på tykke(re) pinner

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

Handlekurv

0

Handlekurven er tom.