Rauma Finull Pt2, det beste av norsk ull

Finull PT2 fra Rauma Ullvarefabrikk, er et 2-tråds kardegarn, og et helnorsk produkt i 100% ull. Norsk ull er et av verdens mest miljøvennlige tekstilfibrer. Kvaliteten er fantastisk, og garnet er blitt både godt kjent og mye brukt av mange strikker opp igjennom årene. Med sine 175m per 50g nøste, er det også et drøyt garn. Det har et utgangspunkt på 26 masker på 10 cm, men du kan fint strikke det helt opp i 22 masker på 10 cm. Det er fordi garnet fluffer seg en del opp når det blir vasket – og fyller seg ut.

Rauma finull pt 2 pt2

Finull PT2 er et favoritt garn blandet strikkere, når det kommer til å strikke kofter og votter. Det gir et flott utrykk i plagget, og flerfarget mønster fremheves godt på grunn av ullas kvalitet. Men Finull PT2 kan brukes like godt til gensere, jakker og bukser, eller tilbehør som luer og skjerf.

Norsk ull varmer godt, det er det ingen tvil om. Finull PT2 har også blitt et litt mykere garn, så dersom du ikke har strikket med Finull PT2 på noen år, og kanskje syntes garnet har vært litt for rustikk, er det absolutt å anbefale og gi det et nytt forsøk. Rauma produserer garnet selv på egne fabrikker i Romsdalen, og de er veldig kresne på kvaliteten de putter inn i garnet. Så Finull Pt2 er et helnorsk produkt av høy kvalitet.

Design i Finull

Finull PT2 er brukt i mange design vi finner på hjemmesiden til Rauma Garn, og her har vi plukket ut noen favoritter vi håper kan være til inspirasjon.

Liljegenser 317-3 strikket med Rauma finull pt 2

Liljegenser 317-3, er en nydelig genser med glattstrikket bol og perlestrikk og hullmønster på ermene. Den strikkes ovenfra og ned, og kan dermed prøves på underveis så man enkelt kan se hvordan den passer. Denne står veldig høyt på strikkelista her, og kommer til å bli en lun og god genser strikket i Finull PT2.  

Augustakofte 311-4 strikket med Rauma finull

Augustakofte 311-4, er en vakker flerfarget kofte til barn, hvor man kan velge utallige fargekombinasjoner. Størrelsen strekker seg helt fra 2år til 12år, og passer like godt til gutter som til jenter.  Du får også matchende kofte til voksne, så hele familien kan ha lik om du vil 🙂

Vardegenseren til herre med rundfelling 257R-2  strikket med Rauma finull pt 2

Vardefamilien fra Rauma er blitt populær strikk siden de ble gitt ut. Her vises Vardegenseren til herre med rundfelling 257R-2 , som også strikkes i Finull PT2. Denne genseren står på gavestrikkelista i år, og tror mottakeren vil bli veldig fornøyd. Vardemønstert kommer selvsagt også til dame og barn, og i heftet 282 – Varde familien, finner vi også jakker, skjørt, luer og votter med samme mønster, samt glattstrikkede bukser til barn som fint passer til.  

Setesdal er en norsk klassiker, og denne finner vi i hefte 238-R Voksen. Den strikkes med rundfelling, og oppskriften finnes til både voksne og barn.  

Eller hva med et Tovet teppene fiskebensmønster? Rauma har også fine oppskrifter til interiør, både tepper og puter.  

Forskjellen på Finull og PT2

Finull PT2 er et garn som gir lette og luftige plagg med lang levetid, og det egner seg godt til både strikking, hekling og veving. Og det beste… Garnet kommer i hele 136 ulike farger! Så her er det mye å velge i. Vi har ikke alle farger i butikken, da det så klart sier seg selv at vi ikke har plass til så mange farger. Men vi har et godt utvalg, så kom gjerne innom for en titt, eller besøk nettbutikken for å se utvalget vårt.

Noen lurer på hvorfor det heter Finull PT2, da det tidligere var to forskjellige kvaliteter. Men disse har rett og slett blitt slått sammen, da de var mer eller mindre samme garnet. Derfor står det nå Finull med store bokstaver og Pt2 med litt mindre – på banderolen.

Vi er selvfølgelig også behjelpelige med alt du måtte lure på. Håper dere fikk litt flott inspirasjon, og vi roper et ekstra ”hurra!” for norsk ull.

2 thoughts on “Rauma Finull Pt2, det beste av norsk ull

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *