318-9 Enkel genser

Fra: 600.00 kr

Enkel genser i Puno

Denne flotte genseren fra heftet 318 er strikket i Puno. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Så ha det litt i tankene hvis du har lyst å bytte.

Enkel genser strikkes på pinne 5,5 mm og 6 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 6 mm ellers. Husk at det er bedre å bytte pinne for å få riktig strikkefasthet – enn å bytte størrelsen på plagget. Slik at uttrykket blir som planlagt. Strikker du f.eks en str M men har 16 masker i stedet for 14 så vil det tilsvare en mellomting mellom XS og S.

Teknikk og mål

Denne genseren er ganske enkel å strikke, så er du nybegynner så kan du fint kaste deg ut på denne.

Målene på genseren er helt midt på treet. Så bruker du en M til vanlig, så strikker du deg en M. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der). Overvidden på det ferdige plagget (sett at strikkefastheten er fulgt) er 88 – 94 – 103 – 111 – 117 – 123. Så du kan jo også måle disse str på deg selv, for å finne hvor vid du vil ha genseren. Vil du ha den tettsittende over brystet så velg en str mindre. Vil du ha en super stor og deilig kosegenser så vil du kanskje ha en str større. Husk at det er bedre å bytte pinne for å få riktig strikkefasthet – enn å bytte str

Enkel genser er fra Rauma sitt hefte 318 og genseren strikkes nedenfra og opp, og med raglanfelling. Så hvis du er en av de som ikke er noen fan av gensere strikket ovenfra og ned så har du muligheten her 🙂 Det jeg liker når plagg strikkes nedenfra og opp er at du kan ta med deg de forskjellige delene når du f.eks er hos frisøren. Uten at det blir for stort.

ProductQuantity

Puno Alpakka

300 (350) 400 (450) 500 (550)

1000 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma