318-8 Lang jakke

Fra: 980.00 kr

Lang jakke i puno.

Lang jakke i puno er fra heftet 318, og er et Rauma design. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Rillene vil bli noe slappere i iris, og kan sige litt mer. Så her hadde jeg strikket jakken 5cm kortere enn hva jeg ville hatt den – hvis du vil strikke den i Iris istedet for Puno.

Lang hakke i puno strikkes på pinne 5,5 mm og 6 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 6 mm ellers.

Teknikk

Lang jakke i puno strikkes i riller. Som er rettmasker frem og tilbake. Dette er et enkelt prosjekt med teknikker de fleste vil klare. Du strikker først vrangborden – så setter du maskene til knappestolpene på vent mens du strikker riller frem og tilbake. Ermene strikkes også frem og tilbake og sys sammen til slutt, før de sys inn på jakken. Knappestolpene stikkes til sist og sys på jakken. Dette er for å få strikket disse med pinne 5,5 istedet for pinne 6. Bruk gjerne madrassting når du skal sy sammen. Da dette blir – etter min mening – det peneste.

Målene på lang jakke i puno er store, siden den ikke skal sitte tett inntil kroppen, den skal være oversized. Min vurdering er at den er ganske riktige i vidde, slik at bruk den str du pleier hvis du er i tvil. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på lang jakke er 108 – 117 – 122 – 128 – 134 – 142 cm. Det er da det ferdige plagget, og husk at skillet mellom bole og ermer er litt ned på armen. Så det ligger også i den store overvidden.

Som alle plagg strikket i riller så vil nok lang jakke i puno også vokse litt i lengden når det blir vasket og brukt. Så det jeg gjør når jeg strikker riller er at jeg drar i plagget før jeg skal måle det, også måler jeg mens jeg holder det opp med en arm. Slik at det først blir dratt i, og måles hengende. I tillegg så pleier jeg å kutte et par cm før den lengden jeg vil ha den. Selv om puno inneholder forsterkning så vil det sige noe.

ProductQuantity

Puno Alpakka

500 (550) 650 (750) 800 (900)

999 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma