318-7 Rillegenser

Fra: 885.00 kr

Rillegenser i Puno fra Rauma

Denne flotte rillegenseren i puno er fra heftet 318. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. rillene vil kanskje vokse litt mer i iris, slik at du kan strikke den 2-3 cm kortere.

Rillegenser i puno strikkes på pinne 5,5 mm og 6 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 6 mm ellers.

Teknikk og mål

Rillegenser i puno strikkes i 4 deler. Du strikker forstykke, bakstykke og ermer for seg, Så syr du de sammen og plukker og halskanten til slutt. Jeg likte veldig godt halsen på denne genseren, og den er ikke sånn super lang slik at man faktisk kan bruke den til bukser – eller skjørt?!

Målene på genseren er store, siden den ikke skal sitte tett inntil kroppen. Min vurdering er at de er ganske riktige i vidde, slik at bruk den str du pleier hvis du er i tvil. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på rillegenser i puno  er  100 – 106 – 114 – 121 – 130 – 136 cm. Det er da det ferdige plagget. Det høres kanskje veldig stort ut, men den er deilig og oversized.

Det du må tenke litt på når du stikker en rillegenser, er at den ofte kan vokse litt etter vask. Denne rillegenseren strikkes i puno, og puno inneholder forsterkning. Dette er selvfølgelig med på å beholde passformen. Men du kan allikevel strikke ermer og bolen kortere. Når jeg måler rillestrikk så drar jeg alltid i den litt først, og måler mens jeg holder plagget opp. Da får jeg en mest mulig pekepinn på hvordan genseren blir når den er skylt opp. Vi har sikker alle det plagget i skapet som begynte som en genser og avsluttet som en kjole – vel, jeg har den kjolen som avsluttet som en sekk! haha – så trikset med riller er å dra lett i plagget, slipp og hold det opp med ene hånden mens man måler med den andre.

 

ProductQuantity

Puno Alpakka

450 (500) 550 (550) 600 (600)

1000 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma