318-2 Høstvindgenser

Fra: 790.00 kr

Høstvindgenser fra Rauma

Denne flotte genseren fra heftet 318 er strikket i Puno. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Strukturen i genseren vil kanskje ikke komme like godt frem i iris. Så ha det litt i tankene hvis du har lyst å bytte. Men det kan også bli kjempe kult med en Høstvindgenser i Iris

Høstvindgenser strikkes på pinne 7 mm og 8 mm. Du bruker 7 mm i vrangborder og 8 mm ellers.

Teknikk

Strikkefastheten på denne genseren sier 20 masker på 10 cm. Men pass på at du legger merke til at dette ikke er målt i glattstrikk, men i flettemønster. Pga flettene så oppfører maskene seg annerledes og du vil få flere masker på 10cm enn ved vanlig glattstrikk.

Målene på høstvindgenser er noe små. Men dette er en genser som vil være ganske tøylig i vidden pga alle flettene, og den skal sitte mer inntil enn andre plagg. Så du kan fortsatt gå for den str du vanligvis bruker. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på høstvindgense er 88 – 98 – 102 – 114 – 118 – 128 cm. Det er da det ferdige plagget.

Genseren strikkes nedenfra og opp, og med isydde. Så hvis du er en av de som ikke er noen fan av gensere strikket ovenfra og ned så har du muligheten her 🙂 Det jeg liker når plagg strikkes nedenfra og opp er at du kan ta med deg de forskjellige delene når du f.eks er hos frisøren. Uten at det blir for stort.

Høstvindgenser strikker du opp til ermene, så strikkes forstykke og bakstykket hver for seg – frem og tilbake. Etter å ha strikket ferdig ermene så syr man sammen skuldrene og syr ermene i. Dette er kanskje ikke en genser for nybegynneren. Men den helt overkommelig hvis du har noe erfaring med pinnene.

ProductQuantity

Puno Alpakka

400 (450) 500 (500) 500 (600)

998 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma