318-11 Vinterstormgenser

Fra: 885.00 kr

Vinterstormgenser fra Rauma

Vinterstormgenser fra heftet 318, er strikket i Puno. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Mønsteret vil nok ikke komme like godt frem i iris. Så ha det litt i tankene hvis du har lyst å bytte. Det vil bli et litt mer grøtete uttrykk, men mønster i Iris er også veldig fint.

Vinterstormgenser strikkes på pinne 5,5 mm og 7 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 7 mm ellers. Når jeg strikker mer flere farger så pleier jeg alltid å gå opp minst en halv pinnestr i mønsteret i forhold til resten av genseren. Det er for at mønsteret ikke skal bli for stramt. For jeg vet med meg selv at jeg strikker ganske fast. Men denne genseren strikkes med mønster over hele, og det er allerede lagt inn pinne 7, mot pinne 6 som også ofte er brukt til Puno. Så her trenger du ikke tenke like mye over det.

Mål på genseren

Målene på vinterstormgenser er ganske midt på treet. slik at bruk den str du pleier hvis du er i tvil. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på genseren er 86 – 100 – 114 – 128 Det er da det ferdige plagget. Denne genseren har to str sammen. Jeg bruker stort sett en L eller M/L så på denne genseren så hadde jeg gått for en L/XL fremfor en S/M

Genseren strikkes nedenfra og opp, og med raglanfelling. Så hvis du er en av de som ikke er noen fan av gensere strikket ovenfra og ned så har du muligheten her 🙂 Det jeg liker når plagg strikkes nedenfra og opp er at du kan ta med deg de forskjellige delene når du f.eks er hos frisøren. Uten at det blir for stort – dog dette er kanskje ikke genseren å ha med seg mtp at det er mye tråder å holde styr på.

ProductQuantity

Mønsterfarge 1

250 (250) 300 (300)

Mønsterfarge 2

200 (250) 300 (300)

1000 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma