318-10 Oktobergenser

Fra: 600.00 kr

Oktobergenser fra Rauma

Denne flotte genseren fra heftet 318 er strikket i Puno. Som et garn alternativ så kan du bruke vams eller iris. Tenk da over at løpemeterne blir forskjellig og uttrykket. Vams vil få et litt grovere uttrykk, mens Iris vil gi et mykere uttrykk. Strukturen i den markante fellingen vil nok ikke komme like godt frem, og halsen vil bli slappere – hvis du strikker den i Iris. Så ha det i baktankene dersom du vil strikke den i iris istedet.

Oktobergenser strikkes på pinne 5,5 mm og 6 mm. Du bruker 5,5 mm i vrangborder og 6 mm ellers.

Teknikk

Vrangborden på denne genseren strikkes med vridd rett. Da strikker du i den bakre delen av masken, istedet for den fremre som man vanligvis gjør.

Målene på genseren er helt midt på treet, ganske spot on midt på faktisk. Så her kan du fint gå for den str du vanligvis bruker. Det beste er selvfølgelig å måle din egen overvidde. Altså hvor mange cm du er over brystet (eller magen hvis du er breiere der) .

Overvidden på oktobergenser er 91 – 97 – 106 – 114 – 123 – 129 cm, da selvfølgelig så lenge strikkefastheten er fulgt.

Oktobergenser strikkes nedenfra og opp, og med raglanfelling. Så hvis du er en av de som ikke er noen fan av gensere strikket ovenfra og ned så har du muligheten her 🙂 Det jeg liker når plagg strikkes nedenfra og opp er at du kan ta med deg de forskjellige delene når du for eksempel er hos frisøren. Uten at det blir for stort. Det spesielle med raglanfellingen er er at det noen omganger bare felles på bolen og ikke på ermere. Slik at selve raglan blir litt mer midt på enn på siden som vi er vant med.

ProductQuantity

Puno Alpakka

300 (350) 350 (400) 400 (450)

1000 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:Rauma