Oslolua, mohair edition

Fra: 35.00 kr

Petiteknit Oslolua mohair edition

Petiteknit sin Oslolue mohbair edition er like superkul som broren oslolua. denne sitter også så godt over ørene, men har et litt “tynnere uttrykk”. Siden den strikkes med en tråd mohair som gjør at den bygger mer, men ser tynnere ut. Hvis det gir mening? heheh

Den kan fint brukes av barn uten at man skal bekymre seg over at den skal falle av eller skli ned i øynene.

Luen strikkes på rundpinne 40cm. Du strikker først en tube, så vrenger du arbeidet og strikker videre før du begynner med fellinger. På denne måten så får oppbrettkanten glattstrikk siden ut istedet for vrangsiden.

Petiteknit Oslolua mohair edition er perfekt for symerker. Vi har et godt utvalg. Både labels fra Petiteknit, skinnlapper, symerker og reflekser.

Garnalternativer til Oslolua

Garn 1 (erstatning for arwetta)

Rauma: Finull, Inca, Lamull
DSA: Alpakka wool, Mini sterk og Tynn alpakka, Babyull,
Sandnes: Alpakka silke, Tynn line, Tynn merinoull og Babyull Lanett
Knitme: Lux
Mondial, Extrafine
Isager: Alpaca 1,

Garn 2 (erstatning for tilia eller silk mohair)

Rauma Plum
Sandnes Tynn silk mohair
DSA Air
Mondial Kid seta

Disse kvalitetene passer til Petiteknit Oslolua mohair edition ved at du strikker de med dobbel tråd – en tråd av hver, slik som oppskriften sier. Her må du bare passe på at du får nok garn, da disse stort sett har færre meter enn originalen.

Finull og lamull fra Rauma er ren ull. For de som vil ha den norske ulla.

Tynn alpakka, Inca og Alpaca 1 er ren alpakka i tynn tråd. Disse kan kanskje bli litt slappe – spesielt etter litt bruk. Så kanskje ikke mitt førstevalg til denne luen, selv om alpakka og mohair sammen blir veldig mykt

Extrafine, Babyull Lanett, Dale babyull og Tynn merinoull er kanskje de som ligner mest på originalen. Bare at de ikke har forsterkningen i nylon. De skal strikkes kompakt, for som mange vet – merinoull blir ganske mye slappere etter vask. Så hvis du underveis føler at luen blir alt for kompakt og hard – bare fortsett! Den kommer til å bli perfekt.

Alpakka wool, mini sterk, alpakka silke og lux er blandingsgarn. Lux og alpakka silke er kanskje heller ikke mitt førstevalg til denne lua. Men selvfølgelig kan man strikke i de og få en luksus lue 🙂

Den gule Oslolua – mohair edition på bildet er strikket i Tilia (Limelight) og Arwetta (Limelight) fra Filcolana.

Den brune Oslolua – mohair edition på bildet er strikket i Arwetta (Red squirrel) og Tilia (Red squirrel) fra Filcolana.

 

 

ProductQuantity

Arwetta

50 (50) 50 (50) 50 (100) 100

Tilia

25 (25) 25 (25) 25 (50) 50

Isager Silk Mohair

25 (25) 25 (25) 25 (50) 50

10 på lager


1-5 Dagers levering i hele Norge
Betal raskt og trygt med Klarna eller Vipps-

Brands:PetiteKnit