Isager

Isager er et Dansk garnmerke som produserer sitt eget garn fra Danmark. De startet å forhandle kvalitets garn helt siden 1977! Garnene fra Isager blir solgt til utvalgte forhandlere verden rundt, og vi kan være stolte når vi sier at vi selger Isager garn.

Marianne Isager og datteren hennes skriver også en del populære strikke bøker.

Historien til Isager starter med designeren Åse Lund Jensen som startet hennes eget studio i 1960, hvor hennes verk var av Dansk tradisjon, men hun hentet særlig inspirasjonen fra den islandske og Færøyske strikkekultur.

På den tiden lagde Åse, i samarbeid med Henrichsens Yarn Mill, en rekke med høykvalitets ull garn, samt hennes egne favoritter Spinni og Jensen Yarn som Isager fortsatt selger til den dag i dag.

Åse Lund Jensen var en lærer på skolen Skals Håndarbejdsskole, som i dag heter Skals – Højskolen for Design og Håndarbejde. Det var på denne skolen Marianne Isager møtte Åse Lund Jensen, og da hvor de skapte et sterkt vennskap. Når Åse døde, tok Marianne over rettighetene til Åse’s verk, og fortsatte med selskapet som i dag er kjent som Isager.

Isager Silk Mohair er en blanding av silke og mohair som er et mykt, blankt og pusete garn. Garnet blir ofte brukt som en følgetråd til andre garn, men kan også brukes alene til enkle design.

Isager Tweed er et veldig mykt og deilig garn, med en fin tweed effekt. Tweed er et entrådet garn med en blanding av ull og mohair. Garnet har et røft uttrykk, men mohair fiberen i garnet er med å gjøre det mykt og luftig. Ingenting slår jo en enkel, klassisk tweedgenser!

Show Filters