Vi har hatt Olava en stund i butikken, men jeg har ikke hatt tid til å strikke med det enda. Må ærlig innrømme at jeg ikke har prioritert det heller. Av en eller annen grunn så har ikke nøstene fristet så veldig. Jeg har ikke noen konkrete svar på hvorfor – det har bare ikke virket som mitt type garn. Og nå spiser jeg ordene mine så det jomer! For nå har jeg strikket med det i snart en uke, og sånn dønn ærlig – det er virkelig et av mine favoritt garn!

SÅÅÅÅ mykt! Garnet er skikkelig godt å strikke med, og maskene blir pene og jevne. Jeg strikker på Tove Lindtein sin Lindtein jakke med riller. Og den blir bare helt himmelsk. Jeg vet allerede at den kommer til å bli en favoritt. Oppskriften er i boken hennes Lindteinstrikk med stil

Olava er en del av et samarbeid mellom Camilla Pihl og House of yarn. Hun har flere kvaliteter, og vi har Fnugg, Olava og siste tilskudd i serien; Petite.

Den siste uken så har det vært fokus på å få laget garnpakker i Olava, så nå ligger alle garnpakkene fra Camilla Pihl ute i nettbutikken. I oversikten under finner du voksen plaggene som er strikket med Olava.

Neste uke kommer også en oversikt over barne modellene i Fnugg og Olava. Og det jobbes med en oversikt over alle babymodellene i Petite 🙂

Olava i SoMe

Vi har som vanlig søkt litt rundt på Instagram for å se hva folk strikker i Olava. Og ser at det ikke er så mange som har fått øynene opp for Olava – ENDA! For altså, du kommer virkelig ikke til å angre. Men de vi ser da, som ikke allerede er nevnt i garnpakkene over, er:

Petiteknit sin Sunday Cardigan

Det populære Stripa skjerfet fra Britta Mikkelborg

Enda et Petiteknit design: Holidaysweater

Petiteknit design i Olava

Vi kan jo ikke legge under en stol at Petiteknit ruver i toppen på popularitet listen på design. Så her er våre forslag på hennes design som kan strikkes i Olava, i tillegg til de to vi ser allerede har blitt strikket

Holiday slipover! Den fikk jeg lyst til å prøve ut selv!

Lousiana sweater! ok, jeg har lyst på denne også :p

Sunday sweater, denne blir vi aldri lei!

Ballongjakken, jeg har allerede en fra før – som jeg elsker. Og riller i Olava er kjempe pent.

Andre designere

Kan jo ikke bare kjøre en designer, her har vi funnet noen andre forslag også 🙂

Vallyknits sin super lekre Villmarksgenser! Med Olava så vil mønsteret komme så pent frem!

Rålekre Stonewood fra Skeindeer knits.

Personlig favoritt i skapet; Blånejakke i kort versjon! Strikkezilla er selvfølgelig damen bak designet.

Det er virkelig muligheter å finne plagg som passer til Olava. Garnet selv inneholder 50% Alpakka og 50% peruansk highland-ull. Det har veilendende strikkepinner 6-8. Jeg har selv strikket på pinne 9 og det går heeeeelt fint. Det passer best i en strikkefasthet på 12-15 masker hvis det skal strikkes alene. Sammen med f.eks Fnugg så har det fint en strikkefasthet på 7 masker med pinne 15.

Når du skal vaske plagg i Olava så kan du bruke ullvigge på 30 grader. Jeg liker best å skylle opp plaggene mine i vasken for å så kjøre ren sentrifuge i maskinen. Men vi har opplevd at plagg har krympet noe på den måten. Så vær nøye med at vannet er kaldt. Jeg skylte opp jakken min i kaldt vann og hadde det på 1400 omdreininger i maskin og det gikk fint. Litt høy puls bare! haha!

Håper du vil prøve ut Olava du også, og tagg oss gjerne i innleggene dine i sosiale medier så vi får se 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

Handlekurv

0

Handlekurven er tom.