Handekurven

Veskene du lager selv

Hva passer vel bedre enn å strikke en veske til å oppbevare strikketøyet i?

Den siste tiden har instagram feeden min eksplodert med bilder av imponerende, hjemmelagde vesker. Jeg har lenge ønsket å strikke meg et nett eller en veske jeg kan ha strikketøyet og tilbehør i, og begynte derfor å se på alternativene. Og det er mange!

Her har vi samlet noen av de nydelige veskene du kan strikke eller hekle i høst. Veskene kan jo være en fin måte å få brukt opp reste garn og de er jo også helt geniale julegaver.

PetiteKnit

Dette er veskene jeg ser absolutt mest av i feeden min om dagen. Og jeg skjønner jo hvorfor, se så fine de er!

Honey clutch, Honey purse og Honey washbag er små praktiske vesker. Godt egnet til oppbevaring av strikketilbehør, sminke eller hva enn du måtte ønske. De er strikket med teknikker som dobbeltstrikk og nettpatent, og som vanlig har du tilgang på gode hjelpevideoer av både teknikk og montering av for.

French Market Bag er den perfekte strandvesken, men fungerer ikke noe dårligere til oppbevaring av strikketøy eller som handlenett. Den strikkes med hullmønster og har en i-cord kant. Til slutt sys det for i vesken og sys på stropper i lær. I oppskriften står Japansk bomuld som anbefalt garn, dette er en kvalitet vi ikke har, men vi anbefaler Trio fra Isager eller Tynn Line fra Sandnes Garn.

Technicolor purse og Technicolor tote bag strikkes i tre tråder. De glidende fargeovergangene dannes ved at det løpende skiftes mellom forskjellige farger garn. Fargeskiftene er grundig beskrevet i oppskriften.

Sandnes Garn

Sandnes Garn har også et godt utvalg av vesker du kan lage selv. Månedens gratisoppskrift i juli 2021 var en clutchveske heklet i Alpakka Silke.

Oppskriften kan du laste ned her.

Clutchen kan også strikkes i andre kvaliteter for et annet utrykk. Her ser du alle kvalitetene vi anbefaler til denne:

Sandnes Garn inkluderte også to vesker i deres nye hefte 2109 DIY. Baguette bag og Bucket bag hekles egentlig i Mandarin Petite, men ettersom dette er en kvalitet vi ikke har, anbefaler vi Tynn Line.

Rauma Ullvarefabrikk

Rauma har også et stort utvalg vesker i sin katalog. Vi har valgt å ta med noen av våre favoritter.

Bærenett er et praktisk og miljøvennlig alternativ til poser i butikken.

Nordisk sommerveske er en enkel oppskrift og egner seg like godt for nybegynnere som til erfarne strikkere som ønsker seg et morsomt og annerledes prosjekt. 

Begge strikkes i Pelini som består av 50% pima bomull og 50% lin. Vi har garnpakker på veskene i nettbutikken.

House Of Yarn

Proud handlenett er et heklet handlenett fra House Of Yarn. Handlenettet hekles i garnet Lerke. Det er en stor og praktisk veske. I oppskriften beskrives også hvordan du kan brodere ord og symboler på vesken, for å gjøre den enda mer spesiell. Oppskriften den finner du gratis her.

Moss veske strikkes og toves deretter i maskin. Dette gir en stor og solid veske. Det sys til slutt på hanker.

Oppskriften finner du her.

Håper du finner en veske som passer deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rask levering

Sendes raskt til hele Norge

Lett og trygt

Betal med Klarna etter 14 dager

Internasjonalt

Bestill uansett hvor du er

Sikker betaling

Klarna / Vipps

1