Handekurven

Våre favoritter fra Filcolana

Filcolana er en garnprodusent fra Danmark som har holdt på i over 40 år! Alle Filcolana sine oppskrifter finner du gratis på nettsiden deres.

Vi har 7 kvaliteter fra Filcolana i vårt sortiment. Disse er Tilia, Saga, Peruvian Highland Wool, Pernilla, Merci, Anina og Arwetta. Jeg kommer til å skrive litt om hver kvalitet og vi skal selvfølgelig avsløre hvilke som er Titt Inn ansatte sine favoritter.

Anina

Anina er et helt fantastisk mykt og deilig kamgarn av 100% superwash behandlet merinoull . Denne ullen er så myk at du helt fint kan ha den helt inntil huden, uten at den klør. Vi vil anbefale det til barn- og babyklær, og tilbehør som tepper og kyser til de minste.

Monica har strikket en baroegenser i Anina som hun syntes ble veldig myk og god. Og den ble godt mottatt av ei lita frøken som syntes den var så deilig!

Emilie liker Anina fordi det er så ufattelig mykt!

Mariann liker også Anina på grunn av hvor utrolig myk og god den er, men også fordi det blir et pent og jevnt resultat, uten mye innsats. Noe som egentlig gjelder mange av kvalitetene til Filcolana.

Garnpakker i Anina

Arwetta

Arwetta er et nydelig og slitesterkt garn i 80% superwash merinoull og 20% nylon. Garnet har en nydelig glans og er helt kløfritt. Egner seg like godt til barnetøy og gensere til voksne, som det egner seg til sokker. Garnet er tynt og gir lette plagg, men er også nydelig når det strikkes sammen med en mohair som f.eks Tilia.

Jeremiazs liker Arwetta fordi det er et mykt og godt garn med en liten forsterkning i seg, som gjør at plagg holder fasongen bedre og lengre. Og fordi det passer til både små og store plagg som luer og vester. Han syntes også det er fint i kombinasjon med en tråd mohair.

Ann Carethe er også glad i Arwetta, og da gjerne i kombinasjon med Tilia. Hun syntes garnet er mykt og deilig, og godt å strikke med.

Garnpakker i Arwetta

Merci

Merci er et fantastisk helårsgarn i 50% superwash ull og 50% pima bomull. Det er drøyt og perfekt til både egostrikk og babystrikk.

Merci er Inger-Marie sitt favoritt sommergarn!

Garnpakker i Merci

Pernilla

Pernilla er 100% ull fra Peru. Garnet er fyldig og mykt, og egner seg veldig godt til struktur- og mønsterstrikk. Det er også veldig drøyt!

Inger-Marie har blitt glad i Pernilla etter å ha strikket hentesett i det. Hun syntes det blir jevnt og pent, mykt og luftig.

Garnpakker i Pernilla

Peruvian Highland Wool

Peruvian Highland Wool er et tykt garn i 100% Peruansk ull. Garnet egner seg til tykke, trendige gensere og er helt nydelig å strikke med!

Gunhild liker Peruvian Highland Wool fordi selv i store gensere som Zipper Sweater blir det mykt og godt. Hun anbefaler også å kombinere det med Alpaca 1 fra Isager.

Emilie liker Peruvian Highland Wool fordi det er et tykt, men mykt ullgarn.

Det er Mariann sitt favoritt garn fordi hun liker alt på tykke pinner, men også fordi det er det mykeste 100% ullgarnet hun vet om.

Garnpakker i Peruvian Highland Wool

Saga

Saga er et tynt og lett ullgarn i 100% lammeull fra New Zealand. Dette er et utrolig drøyt garn, med hele 300 meter pr nøste! Saga er nydelig i kombinasjon med f.eks Tilia, men også godt alene. Visste du at garnet tidligere gikk under navnet “New Zealand Lammeuld”? Vi har fortsatt noen av disse nøstene igjen i butikken, så om du kjøper Saga men får et garn med magebånd som det står New Zealand Lammuld, så vet du hvorfor.

Mariann liker Saga spesielt godt i kombinasjon med Tilia. Plaggene i denne kombinasjonen blir lette, men har allikevel god struktur og hold.

Garnpakker i Saga

Tilia

Tilia er Filcolanas nydelige mohair og silke garn. Garnet består av 70% mohair og 30% mulberrysilke og er ren luksus. Mykere og lettere garn skal du lete lenge etter.

Gunhild er superfan av Tilia. Resultatet blir alltid nydelig. Også syntes hun at de har så mange flotte farger.

Også mange av de andre nevner Tilia som en favoritt i kombinasjon med andre kvaliteter fra Filcolana.

Garnpakker i Tilia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rask levering

Sendes raskt til hele Norge

Lett og trygt

Betal med Klarna etter 14 dager

Internasjonalt

Bestill uansett hvor du er

Sikker betaling

Klarna / Vipps