Handekurven

Vandre garn

Rauma har kommet med nytt sokkegarn, med det passende navnet Vandre. Vandre består av 100% norsk ull, hvorav 50% er fra spælsau. De lange fiberne fra spælsauen gjør at garnet blir mer slitesterkt, noe som gjør det perfekt til sokker og turklær. Garnet har strikkefasthet 20 masker på 10 cm, på anbefalt pinne 3,5mm. Garnet kommer i 50 grams nøster, med 120 meter pr nøste. Vandre kommer i 10 farger.

De anbefaler at plagg strikket i Vandre vaskes i maskin før bruk. Ikke bare gjør dette plaggene mykere, men bidrar til at fiberen setter seg. Dette øker slitestyrken ytterligere og dessuten gjør det sokkene mer smussavstøtende.

Kolleksjon med sokker

I sammenheng med garnlanseringen har de også lansert en kolleksjon med sokker til barn, dame og herre, 394 – Vandre sokker.

Ønsker du å bla i heftet, klikk her!

Oppskrifter på sokker i Vandre

Neversokkene strikkes fra skaftet og ned til tåen, uten å strikke hælen, som strikkes helt til sist. Det strikkes inn en hjelpetråd der hælen skal være før man strikker foten videre. Deretter trekkes hjelpetråden ut, maskene settes på pinnene og hælen felles på samme måte som tå.

Lyngsokkene er strikket fra skaftet og ned. Skaftet har en kort vrangbord øverst, før det stikkes mønster ned til hælen. Etter hælen strikkes det mønster på vristen og glattstrikk på tåen. Tåen er glattstrikket og har en rund avslutning.

Finnsokkene strikkes fra tåen og opp. Hvis man ønsker kan man legge opp med tyrkisk opplegg, strikke tyske vendepinner ovre hælen og felle av med italiensk avfelling. Men det går fint an å legge opp og snu som en pleier, felle av med rette og vrange masker og sy sammen tåen når man er ferdig.

Gransokkene skal strikkes fra skaftet og ned. Hele sokken er glattstrikket, foruten en kort vrangbord øverst på skaftet. Hælen kan man strikke med tyske vendepinner, eller snu akkurat slik du foretrekker selv.

Furusokken er strikket fra skaftet og ned. Skaftet og vristen er ribbestrikket, dette gjør sokken mer elastisk. Hæl, såle og tå er glattstrikket. Tåen har en rund avslutning.

Løvtøfler strikkes fram og tilbake fram til tåa hvor det overlappes og strikkes videre rundt. Rillestrikk gjør sokken elastisk slik at den sitter godt på foten.

Barksokken er ankelhøye sokker strikket fra tåen og opp. De har en forhøyning bak i forlengelse av hælen for å få en god passform for lave sokker. Strikk avkortede omg over hælen og fell av med rette og vrange masker.

Hvilke sokker ønsker du å strikke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rask levering

Sendes raskt til hele Norge

Lett og trygt

Betal med Klarna etter 14 dager

Internasjonalt

Bestill uansett hvor du er

Sikker betaling

Klarna / Vipps

1